tirsdag 16. mars 2010

En liten godbit til teen - Renates blåbærmuffins!
Siden jeg er veldig glad i å drikke te, og siden jeg liker å ha en liten godbit ved siden av teen, bruker jeg å ha et lager av gjærbakst og muffins i fryseren. Og blåbærmuffins er min absolutte favoritt til en kopp te.....Tenkte jeg ville dele oppskriften på disse herlighetene med dere idag:)
Oppskriften er som følgende: 150 g smør, 180 g hvitt eller brunt sukker, 2 egg, 1 dl melk, 150 g hvetemel, 1 1/4 ts bakepulver og blåbær selvfølgelig!! Blåbærene kan byttes ut med revet sitronskall ( som blandes i melet) og du får da sitronmuffins istedet......

Slik gjør du: Sett ovnen på 200 g C og ta frem en muffinsform med plass til 12 store muffins - legg papirformer nedi. Min yngstedatter på 4 år elsker den jobben......Rør smør og sukker hvitt, bland i eggene, ha i melblandingen og melken vekselvis og rør forsiktig til en jevn røre. Ha i blåbærene eller annen smaktilsetting til slutt.
Muffinsene skal stå på midterste rille i ovnen og steke i ca. 15 min.


La dem avkjøles på rist!

Og så er det bare å legge blåbærmuffinsene opp på et fint stettfat og drysse melis over.....Velbekomme! Og glem nå ikke å invitere noen til te.......


4 kommentarer:

 1. Ja, kan skrive under på at de smakte vidunderlig. Min favoritt er jo sitronmuffins, men de er jo ikke så verst disse heller. Glad i deg, vennen min!

  SvarSlett
 2. Å, nå får jeg lyst til å komme! Det ser nydelig ut!

  SvarSlett
 3. CIAO RENATE, Ancha AUGURO A TE UNA FeliCa Giornate di sole.
  KISS, Anna.

  SvarSlett
 4. Mmmm, dette så godt ut. Takk for oppskriften.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails