søndag 18. september 2011

Ponte Vecchio - Firenze


 
Dette er Ponte Vecchio - gamlebroen - og den eldste broen i Firenze, bygget i stein 1345. Det er dessuten Europas eldste buebro. Bortsett fra Duomokatedralen, er denne broen en av Firenzes største atraksjoner.
Jeg må desverre innrømme at det visste jeg ikke første gang jeg besøkte Firenze, så derfor har jeg tatt igjen det forsømte ved dette besøket. Broen Ponte Vecchio ble derfor behørig fotografert:)Broen er full av butikker, for det meste gullsmeder, og det kryr av turister!! Så vi valgte å holde litt avstand....Det har vært handel på denne broen helt siden den først ble bygget, og det er her uttrykket "bankerott " kommer fra:) Dersom en kjøpmann ikke klarte å betale gjelden sin kom det soldater ( Rotto ) og ødela kjøpmannens bord ( Banco ) - så nå vet du det!

Det var ca. 30 grader den dagen vi var her, så vi måtte hele tiden oppsøke skygge som vi fant i de smale gatene mellom de høye og vakre historiske murbygningene - og desssuten  forfriskninger i form av kald drikke og cappucchino......Og hvor er det vel bedre å innta forfriskningene enn på den ærverdige Cafè Florian....hvor det hele blir lekkert servert på et sølvbrett:) Og du verden så godt det var å hvile føttene en stund!

Søndagshilsen fra Renate:)

1 kommentar:

  1. Italia er vakkert. Man får ofte ikke nok av naturen og byggningene. Bare synd vi ikke fikk så mye pasta som vi ønsket oss.....

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails