tirsdag 28. desember 2010

Blå himmel over Praha

Idag var det strålende vær i Praha med klar blå himmel! En perfekt dag for sightseeing.



To tårn...



Den berømte astronomiske klokken ( som har en tragisk historie,.... )





Det store juletreet på torget i gamlebyen - som er et magisk og fantastisk skue når mørket faller på!!






Gamlebyens torg...



Denne dyktige lirekassemannen skapte god stemning på Karlsbroen idag:)





Det tok sin tid å spasere opp til Prahaborgen, men med alle te + cappuccino pausene og denne fabelaktige utsikten over Praha, var det virkelig verdt slitet...





En av de mange vakre juledekorasjonene i Prahas butikkvinduer...



Glade Jul, hellige jul, engler daler ned i skjul:)


Håper du også har en fin romjul!!

mandag 27. desember 2010

En romjulsdrøm...

" En skulle vøri fire år i romjul " skrev Alf Prøysen, men det er ikke dumt å være snart førti og på romjulstur i Praha heller... Siden jeg bor et lite stykke fra gamlebyen måtte jeg lete litt før jeg fant torget - men da jeg kom på andre siden av denne pasasjen og gamlebyens torg åpenbarte seg i all sin prakt, må jeg si jeg fikk grøsninger på grunn av all skjønnheten! De flotte gamle bygningene, den astronomiske klokken, de to eventyrlig vakre tårnene på kirken og ikke minst alle de vakre juletrærne og marknadsbodene - det tok nesten pusten fra meg...Og atpåtil dalte snøen vakkert ned!!!









































Her er den sagnomsuste Karlsbroen som forøvrig var full av fotograferende turister...







De fine skiltene til et lite bakeriutsalg...









Måtte fotografere disse vakre kringlene også!


Ønsker deg som stikker innom en fin romjulskveld, og er du heldig så kommer kanskje noen julebukker på døra:)


søndag 26. desember 2010

Morgenstund har gull i munn...

Frokosten er som du sikkert har hørt dagens viktigste måltid....og uten mat og drikke duger helten ikke:) Dette var mange visdomsord så tidlig på morgenen, men det er virkelig noe i det.
Jeg har ihvertfall ikke hoppet over fokosten idag, og jeg har drukket morgenteen min med utsikt over Prahas snødekte gater....Ja, det snør i Praha idag og det er koselig romjulsstemning både inne på hotellet og ute i gatene.
















Gleder meg til en ny dag!!!




Romjulshygge i ærverdige Praha...

Etter å ha stått på kjøkkenet siden lille julaften og kokt risengrynsgrøt m/mandel, laget julelunsj med nybakte rundstykker, kokt pinnekjøtt, skrelt poteter, laget kålrotmos, karamellpudding og mye mer for at mann og barn skal kose seg, er det fantastisk med en tredagers " timeout" fra mann og barn her i Praha!!!


I Praha er det nydelig julestemning på restaurantene med små juletrær utenfor.....



Jeg valgte å spise her ikveld siden det er nært til hotellet jeg bor på, og det var ingen dårlig beslutning....


Jeg har nemlig spist min deiligste spaghettirett noensinne - med hvitløk, olivenolje og grønne pepperkorn - helt fantastisk!!!! Og ikke minst det å bare bestille hva man ønsker seg og så kommer det fiks ferdig på et fat....



Cappuccino er selvsagt obligatorisk når mor er ute og koser seg...





Jeg har alltid vært begeistret for desserten creme brulè- men etter denne kvelden har ordet "creme brulè" fått en ny betydning- for dette smakte virkelig himmelsk!!!!








Har hatt en nydelig ettermiddag og kveld her i Praha og ser frem til oppdagelsesturer og spennende eventyr her i Praha de neste dagene.
Ønsker alle en flott 2 juledagskveld:)





onsdag 22. desember 2010

Endelig juleferie!!!

Juleferien kom litt brått på idag siden jeg helt uventet fikk avspasere i morgen - jeg ble ikke lei meg. Nå tenker jeg på at jeg er heldig som får en hvit jul i år - både ute og inne:)



Dersom jeg hadde vært proppfull av energi og overskudd skulle jeg brukt kvelden og morgendagen til å lage hjemmelaget julekonfekt...Men siden det er langt fra tilfelle så får jeg nøye meg med disse lekre bildene:












Bilder: Martha Stewart. com
Ønsker deg en fin og stemningsfull bittelillejulaften!



lørdag 18. desember 2010

Julebetraktninger...

Det er nå kun 5 dager til julaften og og det er noe som begeistrer barna mine og stresser meg. Nå ja, jeg er ikke så veldig stresset da - synes jeg har vært flink i år til å fokusere på det jeg ønsker å bruke tiden til før jul. Det er når jeg får spørsmål av velmenende venner og kollegaer av typen: " er du ferdig med juleforberedelsene?" eller " er du ferdig med julegavene, julekortene,julekakene?" at jeg må kjempe imot den ubehagelige følelsen av dårlig samvittighet for at jeg har droppet for mange juleaktiviteter....


Dette året har jeg fokusert på å roe ned før jul - og ha det mest mulig enkelt. Juledekorasjonen i år er massevis av hvite svibler plantet i tekopper og et par hvite Amaryllis....og masse hvite lys - føler at jeg ikke klarer noe rødt i år....

Den første julen i Betlehem var preget av enkelhet -Jesus ble født i en stall - men den første julenatt var samtidig magisk og overnaturlig : En stor og ny stjerne som viste vei til det nyfødte barnet i stallen, englene som viste seg for hyrdene og det at alt som var forutsagt i gamle skrifter ble oppfylt!!!! Så det er en slik jul jeg ønsker meg og forsøker å legge til rette for: Enkelhet og Himmelsk magi....






Det er lørdag idag og jeg har fri, og ute daler snøen sakte ned - vakkert! Å sitte inne med fyr på peisen mens snøen daler ned er beroligende og gjør godt for sjelen. Jeg har tenkt å få et lite juletre inn i huset idag, og jeg syntes de tørkede appelsin/ sitronskivene på bildet var vakker pynt.




En film jeg så for et par dager siden heter " Last Holiday " og det er en fantastisk julefilm: En dame med tre uker igjen å leve velger å gjøre mest mulig ut av dagene hun har igjen. Hun tar alle sparepengene sine og reiser til et luksushotell i Praha...Filmen handler om å tro på sin egenverdi og forstå hva som er viktig i livet...Anbefales nå i julen!!!









En av grunnene til at jeg liker denne filmen er at jeg skal tilbringe noen dager i Praha snart....Gleder meg veldig! Som mor handler julen hjemme mye om å tilberede julemat til familien og det kan bli litt slitsomt noen ganger...så noen dager på hotell i Praha er da rette medicinen for meg:)




Gleder meg dessuten til å poste bilder fra et julepyntet Praha!


Ønsker dere alle en god lørdag!

onsdag 1. desember 2010

Hva med å tilbringe julen i en Engelsk cottage?


Da er Desember her igjen og det er tid for juleforberedelser og innehygge, og i denne stemningsfulle Engelske cottage fra 1900-tallet kunne jeg virkelig tenkt meg å bo de neste 30 dagene....Bare glemme alt som heter julegavehandel, kjøpesentre og annet mas....



Jeg liker ekte julestemning - bare det ikke er for glitrende og overdådig - foretrekker en mer enkel feiring - og i denne stua var det sånn passe pyntet til at jeg ville trives...



Ikke helt min stil, men morsomt julebilde uansett....



Synes disse bildene utstråler forventning og juleglede!



Bilder: Period Living - Britain Homes Magazine

Og som sagt, i denne nydelige Engelske cottage ville det vært perfekt å tilbragt julemåneden Desember!!
Ønsker deg en stemningsfull, snørik og stressfri Desember!




Related Posts with Thumbnails