mandag 19. april 2010

Et romantisk tips: Historiske Refsnes Gods

På Jeløy utenfor Moss ligger et praktfullt gammelt Gods fra 1700 -tallet i nydelige omgivelser - med sjøutsikt!! Refsnes Gods ble opprinnelig mest brukt som sommerhus for velstående Christiania - familier.
På dette flotte Godset feiret min mann og jeg vår 10 års bryllupsdag.....




Kjøkkenet er kjent for lekre og kunstferdige retter... Dessverre måtte vi avbestille den flotte 4 retters middagen, siden vi hadde med oss vår 5 mnd. gamle datter - som bestemte seg for å få ut sin første tann den kvelden....




Men kanskje vi kan reise hit igjen ved en annen anledning...
" Hvor mange vakre tanker kan ikke komme av et godt måltid" Etienne Ray




Her kan man bestille en " Godsweekend" med to overnattinger og diverse tilbehør inkludert, f.eks en 5 retters middag og to frokoster..



Kokkene har en kjøkkenhage hvor de henter ferske urter til kjøkkenet... og det er virkelig vakre omgivelser rundt Godset...







Her er den berømte frokostrestauranten med ekte Munchmalerier, og innredning i vårlig hvitt og grønt. Jeg har hatt æren av å spise frokost her ved en anledning, og det var en særdeles lekker frokostbuffè.




På Hotell Refsnes Gods kan man bestille konseptet " Romantisk aften", som består av en overnatting, frokost, aperetiff og dessuten en 5 retters middag....Og man kan altså sitte og spise med en slik vakker utsikt til måltidet! Som dere forstår så har Moss litt av hvert å by på!




Om sommeren kan man fint innta måltidene ute i den vakre hagen, og Godset reklamerer med at de har Norges beste rekesmørbrød, så hvorfor ikke ta lunsjen her en vakker sommerdag?

" For meg som reiser ganske mye, er Refsnes Gods et av de beste hotellene i verden"
Gino Scarpa

lørdag 17. april 2010

Miss Potter - again....



Denne filmatiseringen av den engelske barnebokforfatteren Beatrix Potter er en nytelse fra begynnelse til slutt, jeg blir ikke lei av den...




Beatrix Potter utenfor sin nydelige Cottage, Topp Hill. Renee Zellweger har rollen som Miss Potter og hun passer godt i denne rollen som kunstner og forfatter.



Her fra en av bardomsscenene hvor familien ferierer i sitt sommerhus i Lake District.




Beatrix Potter er den dag idag verdenskjent på grunn av sine barnebokutgivelser om søte små dyr som snakker, og hun er fortsatt den forfatteren som har solgt flest barnebøker i verden .





I filmen " Miss Potter " er det virkelig mange nydelige scener der vi får ta del av storslått natur fra vakre Lake District - og det er et sted jeg ser frem til å besøke en dag. Topp Hill finnes fremdeles og er gjort om til en turistatraksjon, hvor man til og med kan drikke Afternoon tea.



torsdag 8. april 2010

Litt grønn inspirasjon


Nå gleder jeg meg virkelig til å flytte ut på verandaen og til jeg kan plante massevis av mine favorittblomster i krukker og kasser. Jeg har desverre ingen hage, men er godt fornøyd med terrasse både foran og bak vårt søte rekkehus..Dette sjarmerende bildet og de påfølgende er hentet fra den flotte bloggen Min lilla veranda, som jeg også tidligere har vist bilder fra.
Marie, som er ansvarlig for den bloggen, har en fabelaktig god sans for stemningsfulle bilder.



Etter en lang og kald vinter skal vi snart få nyte utelivets gleder igjen! Tenk å få gå med lette sommerklær og pusle rundt i hagen med krukker og blomster - det skal bli vidunderlig!!



Jeg tror jeg setter mer og mer pris på våren jo eldre jeg blir.....





Regner med at det er flere enn meg som lengter etter en ny vår..... med en påfølgende deilig sommer....


torsdag 1. april 2010

Påskekrim med stil



Nå er det påske og da gjør jeg som mange andre i dette landet: hygger meg med påskekrim! ( mens jeg drikker te/ cappuccino og spiser marsipanegg :)) Jeg foretrekker krim som ikke er brutal og voldelig, men heller det at man må bruke hjernen for å løse et mordmysterium - og da er Miss Marple det perfekte alternativ. I nydelige engelske omgivelser, sitter Miss Marple utenfor sin koselige steincottage og drikker te. Og mens hun nipper til teen i den vakre hagen sin tenker hun grundig gjennom alle løse tråder, og klarer med sin skarpe hjerne og og gode kjennskap til menneskenaturen, å løse ethvert innviklet mysterium..... Dette er topp underholdning for meg etter at barna har lagt seg og jeg trenger å koble ut litt.....


Ønsker alle lesere av denne bloggen en riktig God Påske!
Related Posts with Thumbnails