lørdag 23. januar 2010

Lake District - Beatrix Potters eventyrlige verden!


Dette hotellet i den nordlige delen av England har en interessant historie å fortelle...

Lindeth Howe Country House heter dette hotellet,som ligger i vakre Lake-District i Nord-England, et yndet feriemål for Engelskmenn... Hotellet har 34 fine rom, og flere av de med utsikt over innsjøen Windermere. I dette herskapelige huset tilbrakte Beatrix Potter sine barndoms sommerferier. Dette er et perfekt utgangspunkt for å utforske Lake District og Beatrix Potters verden...Beatrix Potter ble født i South-Kensington i London i 1866. Hun var en engelsk forfatter som slo igjennom med barneboken "The Tale of Peter Rabbit"da hun var 32 år gammel. Da var hun hemmelig forlovet med forleggeren sin, Norman Warne. Det tragiske skjedde da han døde før de fikk giftet seg.Potter begynte å skrive barnebøker på heltid, og hun gjorde stor suksess. Med inntektene fra bøkene, ble hun økonomisk uavhengig, og klarte til slutt å kjøpe Hill Top Farm i Lake District. Denne naturskjønne eiendommen er nå gjort om til en spennende turist attraksjon, hvor man kan titte på Beatrix Potters hus innvendig og til og med nyte en Afternoon tea! Den vakre hagen er også verdt et studie...
Beatrix hadde som barn mange dyr, og det er disse dyrene hun laget historier om. Også feriene i Lake District skapte grunnlaget for Bearix Potters interesse for landskaper og dyr, som hun med stor dyktighet tegnet og malte akvareller av. De nydelige akvarellene av små kaniner, mus, pinnsvin og andre dyr med klær på har fasinert barn verden over i over hundre år, og bøkene hennes selger fortsatt bra!


I 2006 kom denne filminnspillingen om Beatrix Potters eventyrlige liv, og det er Renè Zellweger som har fått æren av å spille Beatrix Potter, noe hun gjør på en mesterlig måte med sin særegne sjarm. Filmen kan anbefales på det varmeste for både voksne og barn. Jeg tror jeg kan si at dette er en av mine absolutte favoritter når det gjelder film..

Her er en av barndomsscenene fra filmen, og det er nettopp utenfor huset som nå er gjort om til Hotell Lindeth - Howe. Beatrix Potter ble en svært velstående kvinne pga. sine publiserte barnebøker, og hun kjøpte det storslagne feriehuset til sin mor på hennes gamle dager...Moren var hele livet misfornøyd med at datteren ble forfatter, men faren var svært stolt av sin kunstnerisk begavede datter!

2 kommentarer:

  1. Thank you so much for your visit. Unfortunately I dont't speak your language but I really hope to come in vacation in your beautiful country someday. I've been to the lake district it's an amazing place!! Kisses from Italy!! Zaira

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails