lørdag 26. februar 2011

Sitroner og sanselig inspirasjon...

                                          Bilder: Franciskas Vakre Verden

Disse vakre bildene av sitroner og vårlig pyntede muffins gav meg en god opplevelse, en slags vitamininnsprøytning for sansene......Jeg simpelthen elsker sitroner - både til pynt, skivede i teen eller jeg benytter revet sitronskall i muffins og formkaker. Sitronen har en vidunderlig frisk duft. Ved middelhavet og i land som spania, Italia og Frankrike er sitrontrær et vanlig tre i folks hager, noe jeg finner veldig eksotisk. Tenk å ha sitt eget sitrontre i hagen, det hadde vært fantastisk!!

Utenfor vinduene raser vinteren fortsatt og jeg holder meg innendørs idag - hvor jeg bruker formiddagen på å skifte på sengene - mens jeg lengter etter å kunne henge vasken til tørk ute. Bortsett fra duften fra sitroner, hva dufter vel bedre enn vask som har hengt til tørk utendørs?

En lørdagshilsen!

mandag 21. februar 2011

Gyldne øyeblikk....




Hvis vi ikke hadde noen vinter, ville ikke våren vært så deilig; hvis vi ikke av og til møtte motgang, ville gode tider ikke være så velkomne.



Anne Bradstreet


Idag morges leste jeg 16 - på gradestokken, og frøs til innvendig. Må innrømme at jeg kjente en sterk lengsel etter varmere breddegrader....Nå er det imidlertid vinterferie, barna har fri fra skolen - og de har vært ute og gått på ski idag og synes det er topp!! Godt det er noen som koser seg med vinter og snø. Selv nyter jeg enkle gleder som en stor kopp rykende varm te etter en strevsom men god arbeidsdag.....mens jeg leser  interresante og inspirerende innlegg på ulike favorittblogger.

Håper starten på uka har vært fin for deg også!

mandag 7. februar 2011

Hva med å flykte fra snøslapset med en vakker film fra Toscana eller Provence....




Nå regner og snør det om hverandre, noe jeg vil kalle februar på sitt verste....Og denne mandagen har vært særdeles dyster og grå. Da har jeg funnet en god medisin mot vinterdepresjoner : Se en vakker film med Middelhavet som bakgrunnskulisse. " Letters to Juliet " er en slik perfekt virkelighetsflukt!!!! Jeg så den i helgen, og den er nå blitt en av mine favoritter....Stemningen og bildene fra Verona og Siena varmer virkelig nå i vinterødet!!

Andre filmperler fra Toscana eller Provence som jeg kan anbefale er " Under the Tuscan Sun ", " The Shadow Dancer " ( Når hjertet blir varmt ) eller " A good year ". Alle disse filmene er til stor trøst de siste seige vintermånedene.....mens vi venter på bedre tider.


" Vend ansiktet mot solen, så ser du ikke skyggene. "
Helen Keller




En mandagshilsen fra meg :)

torsdag 3. februar 2011

Dyrebar tid....



TID er blitt et knapt gode for meg, og derfor er torsdager blitt dyrebare! En deilig dag uten stress og dårlig tid - bare GOD TID....God tid til det som er viktig for MEG.

Ta godt vare på minuttene. Timene tar vare på seg selv.


Lord Philip Chesterfield

Ønsker deg en GOD torsdagskveld!!

onsdag 2. februar 2011

Dagdrømmer en grå og slapsete februardag.....



Idag morges fikk jeg gleden av å nyte en vakker rosa soloppgang fra arbeidsplassen min, men resten av dagen var nokså grå og tåkete. Jeg hadde ikke hatt noe imot å tilbragt morgengdagen i disse omgivelsene...


Her kunne jeg likt å sitte ned med en kopp te med sitron og nybakte croissanter...

Hva drømmer du om når det er grått og trist?
Related Posts with Thumbnails