søndag 18. september 2011

Ponte Vecchio - Firenze


 
Dette er Ponte Vecchio - gamlebroen - og den eldste broen i Firenze, bygget i stein 1345. Det er dessuten Europas eldste buebro. Bortsett fra Duomokatedralen, er denne broen en av Firenzes største atraksjoner.
Jeg må desverre innrømme at det visste jeg ikke første gang jeg besøkte Firenze, så derfor har jeg tatt igjen det forsømte ved dette besøket. Broen Ponte Vecchio ble derfor behørig fotografert:)







Broen er full av butikker, for det meste gullsmeder, og det kryr av turister!! Så vi valgte å holde litt avstand....Det har vært handel på denne broen helt siden den først ble bygget, og det er her uttrykket "bankerott " kommer fra:) Dersom en kjøpmann ikke klarte å betale gjelden sin kom det soldater ( Rotto ) og ødela kjøpmannens bord ( Banco ) - så nå vet du det!





Det var ca. 30 grader den dagen vi var her, så vi måtte hele tiden oppsøke skygge som vi fant i de smale gatene mellom de høye og vakre historiske murbygningene - og desssuten  forfriskninger i form av kald drikke og cappucchino......



Og hvor er det vel bedre å innta forfriskningene enn på den ærverdige Cafè Florian....hvor det hele blir lekkert servert på et sølvbrett:) Og du verden så godt det var å hvile føttene en stund!

Søndagshilsen fra Renate:)

mandag 12. september 2011

Morgenstund i Toscana


Da er høstferien vel overstått og hverdagen tilbake, og mens regnet trommer på den mørke ruten kan jeg fortsatt varme meg med gode minner fra nydelige Toscana.

 Noe av det koseligste på turen var frokosten som var forseggjort dekket på i det stemningsfulle frokostrommet, og som vi kunne innta  mens lyset stømmet inn gjennom de åpne vinduene. Vi var de eneste gjestene på dette B&B og kunne en av dagene nyte en nybakt pai bakt bare til oss......

Synd at dagene i Toscana gikk så fryktelig fort. I neste post skal jeg vise noen fine bilder fra den vakre middelalderbyen Firenze.

Mandagshilsen fra Renate

fredag 9. september 2011

Et oppfylt ønske...


Som jeg tidligere har skrevet har jeg hatt et lidenskapelig ønske om å få se modne druer rett på trærne i Toscana. Kanskje et barnslig ønske men det er bare sånn jeg er:)
Nå har jeg sett det, drømmen er oppfylt og det var stor stas! Og jeg fikk selfølgelig tatt noen bilder av herlighetene. Jeg har allerede vist bilder av de grønne vindruene så her kommer noen bilder av de blå......


Ønsker deg en deilig og avslappet fredagskveld!
Hilsen fra Renate

onsdag 7. september 2011

Fotografering i vakre Toscana



En av mine største interesser for tiden er fotografering. Å gå på tur med kameraet rundt halsen er som å gå på en spennende skattejakt - finner jeg noe fint å forevige mon tro.....Og lykken er stor når jeg finner et spesielt og sjarmerende motiv. Toscana er et takknemlig sted å lete etter gode motiv, og jeg var virkelig overveldet da jeg fant denne skjønne blomsterdekte gamle døren i en liten fjelllandsby.....

Jeg kan røpe at alle de andre medlemmene i familien er like glad i å fotografere som meg, så det kan nesten bli for mye av det gode når alle drar frem kameraet ved enhver anledning:)

Jeg kommer til å vise flere  glimt fra vår tur til vakre Toscana etter hvert.

Hilsen fra Renate

mandag 5. september 2011

Vindruer i Toscana



Nå har jeg fått realisert enda en av mine drømmer - å få se modne vindruer i Toscana!! Har nettopp vært med mann og to av barna på høstferie i Toscana, og det var deilig å kjenne 30 varmegrader og nydelig sol. Må innrømme at jeg føler en barnslig glede over å se vinranker som bugner av grønne og blå druer.....Forrige gang jeg besøkte Toscana var det Mai måned og ikke tid for druer, men da var det regntid og grønt og frodig - med fullt av røde valmuer. Nå var druene modne, men siden det ikke hadde regnet på 3 måneder var landskapet ganske så tørt.....Vet ikke helt hvilken årstid jeg likte best, men høsten i Toscana og høsten i Norge er svært forskjellig, det er sikkert.

Hilsen fra Renate
Related Posts with Thumbnails