tirsdag 20. juli 2010

Blåbærpai - en sommerfavoritt!!

Å plukke blåbær er noe som gir meg gode sommerminner!! Den siste uka har barna mine kommet gledesstrålende hjem med kopper fulle med deilige blåbær.....



Og det har resultert i at jeg har bakt en ladning med disse lekre små paiene, fulle av nyplukkede blåbær...


Man kan lage en stor pai, men jeg foretrekker og bake blåbærpai i disse små porsjonsformene - det blir mye mer personlig og hyggelig å servere.



Deigen er enkel og består av 3 dl hvetemel, 125 gr smør og 3-4 ss kaldt vann, som blandes til en deig og settes kaldt i minst en time.




Så er det bare å trylle frem små eller store blåbærpaier! Jeg har tom. brukt sandkakeformer, da får man bittesmå paier som er perfekt følge til en kopp te.



Stek dem i ca. 20 min midt i ovnen på 225 gr. Og husk å pensle paideigen med sammenvispet egg! Til en porsjon paideig behøves 1 liter blåbær blandet med 3/4 dl sukker og 1 ss potetmel.






Server med melisdryss og en kule is og du får den ultimate sommerdesserten!!






Dette er virkelig smaken av sommer og sol!!





Related Posts with Thumbnails